Naziv organizacije /

Rotaract klub Rijeka

Tip organizacije civilnog društva / Udruga
Ciljevi djelovanja / omogućiti mladima da poboljšaju i unaprijede svoja znanja i vještine u domaćem i međunarodnom okruženju / da se bave socijalnim problemima zajednice, pomažući onima kojima je pomoć prijeko potrebna / da potiču bolje odnose među svim ljudima u svijetu kroz mrežu prijateljstva i uzajamno razumijevanje / promicanje osviještenosti o humanitarnom radu među mladim ljudima / rušenje raznih predrasuda postavljenih od strane društva
Područje djelovanja / Socijalna djelatnost / Kultura & umjetnost / Ljudska prava / Međunarodna suradnja / Obrazovanje, znanost & istraživanje / Zaštita okoliša & prirode / Zaštita zdravlja / Humanitarna djelatnost
Datum osnivanja / 31/01/1997
Adresa / Sjedište / Grad / Josipa Jurja Strossmayera 26, Rijeka
Volonterstvo u našoj udruzi je / Glavna stvar
Broj članova / 17
Organizacija traži / Volontere / Nove članove / Partnere / Bogate donatore / Vidljivost
Organizacija ima / Prostor / Iskustvo u koordinaciji volontera / Moć

O Rotaractu i Rotaract klubu Rijeka
Rotaract je neprofitna organizacija osnovana od strane Rotary International, a čiji su članovi perspektivni mladi ljudi u dobi od 18 do 30 godina. Rotaract klub predstavlja dio globalne težnje poticanja mira i međunarodnog razumijevanja u svijetu. Taj trud počiva na razini zajednice, ali nema ograničenja u svom razvijanju i širenju. Rotaract klubovi organiziraju različite projekte i aktivnosti, koji prvenstveno ovise o interesima kluba i njihovih članova, ali općenito gledano unutar Rotaracta postoje 3 osnovna oblika aktivnosti:
1. razvijanje upravljačkih sposobnosti (Leadership Development);
2. razvijanje profesionalnih vještina (Professional Development);
3. razvijanje projektnih sposobnosti (Service Development).

Rotaract klub Rijeka primljen je u u zajednicu Rotary Internationala svečanom dodjelom povelje (Charter) 1998. godine. te je dio Hrvatske Rotary zajednice District 1913. Članove kluba čine učenici, studenti te mladi, zaposleni, ljudi.

Suradnja
Rotaract klub Rijeka usko surađuje sa svim Rotaract klubovima u Hrvatskoj (Zagreb, Split, Osijek, Varaždin, Duborvnik, Samobor, Velika Gorica, Međimurje). Prigodom većih projekata surađujemo s klubovima u inostranstvu (Italija, Austrija, Slovenija, Mađarska, BIH, Turska, Egipat, Poljska, Grčka, Brazil…). Isto tako tu su i razne suradnje sa udrugama koje djeluju na području Grada Rijeke i u ostatku Hrvatske te raznim institucijama.
Naše djelovanje podrazumijeva suradnju sa svim Rotary klubovima u Hrvatskoj. Prilikom realizacije projekata usko surađujemo s našim sponzorima koji su prepoznali vrijednosti naših projekata.

Foto/Video galerija
Organiziramo
Ova organizacija se 362 dana u godini osjeća kao voden konjic.