Naziv organizacije /

Radio Sova

Tip organizacije civilnog društva / Udruga
Ciljevi djelovanja / • pomoć studentima u ostvarivanju njihova napredovanja u istraživanju, proučavanju i bilo kakvu drugom sudjelovanju unutar radijskog novinarstva; • poučavanje studenata u obavljanju poslova glazbenog i tonskog realiziranja radijskog programa; • pomoć studentima u rješavanju različitih problema nastalih tijekom studiranja; • širenje interesa za različite studentske projekte Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci, promoviranje istih u radijskom programu i poticanje studentskog aktivizma među studentima; • suradnja sa Sveučilištem i Veleučilištem u Rijeci, kao i sa svim sastavnicama i fakultetima Sveučilišta, ali i s Radio Rijekom kao matičnom ustanovom pri kojoj Udruga djeluje; • suradnja s ostalim medijima u Primorsko-goranskoj županiji; • organiziranje simpozija, edukacija, predavanja, radionica, okruglih stolova namijenjenih studentima i djelatnicima Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci, ali i široj populaciji; • suradnja s institucijama Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, ali i s ustanovama od kulturnog i edukativnog značaja za studente; • organiziranje prigodnih kulturno umjetničkih programa; • sustavni rad na učlanjivanju u Udrugu; • davanje priloga obilježavanju značajnih povijesnih, kulturnih te ostalih vrsta događaja i obljetnica na širem području djelovanja Udruge; • suradnja s organizacijama koje promiču studentske interese i s udrugama u Republici Hrvatskoj i inozemstvu na principu ravnopravnosti i punog poštovanja međusobnih razlika i posebnosti; • suradnja s drugim privrednim, prosvjetnim i društvenim organizacijama i ustanovama radi stvaranja uvjeta za širi zamah ostvarenja svojih ciljeva.
Područje djelovanja / Obrazovanje, znanost & istraživanje / Demokratska & politička kultura / Kultura & umjetnost / Međunarodna suradnja / Sport
Adresa / Sjedište / Grad / Korzo 24, Rijeka
Volonterstvo u našoj udruzi je / Bitno, ali ne i ključno
Broj članova / 23
Organizacija traži / Nove članove / Partnere / Vidljivost
Organizacija ima / Prostor / Opremu

Radio Sova, jedini studentski medij u gradu, zajednički je projekt HRT Radio Rijeke i Sveučilišta u Rijeci. Ove godine Radio Sova obilježava punih 5 godina postojanja i svakodnevnog emitiranja. U noći s 29. na 30. siječnja 2010. godine, velikim koncertom na balkonu Radio Rijeke, počelo je emitiranje studentskoga programa, a na njemu je do sada radilo više od 80 studenata s brojnih riječkih fakulteta.
Trenutno je na Radio Sovi dvadesetak studenata koji svakodnevno od 22.30h do 1h poslije ponoći pripremaju niz različitih emisija – vijesti iz akademskoga života, emisije o kulturi, sportu, putovanjima, glazbi, mogućnostima za studente, studentskoj problematici… Obično dnevnu (odnosno noćnu) ekipu čine četiri studenta – voditelji, tonski realizator i glazbeni urednik te urednik vijesti. Dio studenata diplomirao je te stoga otišao s Radio Sove, a neki od njih dobili su i posao u medijima upravo zahvaljujući bogatom znanju i iskustvu stečenom u stvaranju studentskoga radijskog programa. U tome je i važnost postojanja ovog projekta – Radio Sova jedina pruža mogućnost izobrazbe mladog novinarskog kadra i to na najbolji mogući način – u praksi.
Tijekom gootovo šest godina postojanja Radio Sove njezini novinari pratili su sva važnija događanja u riječkom akademskom životu, ali i puno šire. Radijski eter postao je mjesto na kojem studenti mogu predstavljati svoje projekte i aktivnosti. Radio Sova medijski je pokrivala niz događanja i projekata. Važniji su: Prva sveučilišna alpinistička ekspedicija Kilimanjaro – Afrika, Kastav film festival, 11. Festival znanosti, Regionalni susret studenata psihologije SpiRi, USSUD kulture, Student Day Festival 2012., 2013. te 2014., Noć istraživača, Sajam stipendija 2013. i 2014, humanitarne karaoke u suradnji s Radio Rijekom i Novim listom za pomoć poplavljenim područjima u Hrvatskoj.
Uspješno smo duže vrijeme surađivali sa Sveučilišnim savjetovališnim centrom, Udrugom studenata psihologije Psirius te internetskim portalom Stipendije.info, realizirajući emisije SSC, Psirius i Ubodi stipendiju. Još uvijek surađujemo s Društvom za zaštitu životinja Rijeka.
S ostalim studentskim radijskim postajama i programima u Hrvatskoj i zemljama regije također surađujemo i dvaput godišnje se sastajemo na seminarima studentskih radija HearMe. Zadnji u nizu (deseti HearMe) održan je u Zagrebu, a domaćin mu je bio Radio Student.
Radio Sova otvoren je projekt, što znači da se svakih nekoliko mjeseci raspisuju audicije za nove voditelje, novinare, glazbene urednike i tonske realizatore.

Foto/Video galerija
Organiziramo
Ova organizacija emitira sjaj u tami.