Naziv organizacije /

Gradska glazba Trsat

Tip organizacije civilnog društva / Udruga
Ciljevi djelovanja / Promicanje glazbe, educiranje mladih u galzbi.
Područje djelovanja / Kultura & umjetnost / Hobistička djelatnost / Međunarodna suradnja / Glazba
Datum osnivanja / 1906
Adresa / Sjedište / Grad / Petra Zrinskog 12, Rijeka
Volonterstvo u našoj udruzi je / Glavna stvar
Broj članova / 50
Organizacija traži / Nove članove / Bogate donatore
Organizacija ima / Prostor / Opremu

Gradska glazba Trsat S proslave 100-te obljetnice djelovanja Gradska glazba “Trsat” – Rijeka osnovana je pol. 1906. g. Jedan od osnivača bio je i istaknuti javni radnik, humanista i povjesničar, a kasnije i župnik franjevačkog samostana na Trsatu, pok. Dr. Andrija Rački.

Raspon Trsatske glazbe je raznolik, a kreće se od raznih koračnica i revijalne glazbe pa sve do svjetskih majstora ozbiljne glazbe. Glazba “Trsat” sudionik je gotovo svih manifestacija na području svoje Županije, a u svoje najveće uspjehe ubraja i međunarodne nastupe u Italiji, Austriji i SR Njemačkoj te nedavne nastupe na 1. Međunarodnom susretu puhačkih orkestara u mjestu Marezige, Slovenija i nastup u gradu Dunauj Varoš, Mađarska prigodom 50-e godišnjice grada i 1000 godina osnutka Mađarske.

Uz glazbenike se ističe i njihova zastava sa motivima RH te povijesne jezgre Trsata. Glazba okuplja oko 60-ak članova svih zanimanja i starosne dobi 8-88 godina. Tokom 95 godina, Glazbu svojim marljivim radom vodili su pok. Ivan Matrljan, Anton Žmitek, Jakov Miculinić i Ivo Čargonja. Danas, orkestar predvodi dirigent Stjepan Vadlja koji je u proteklih nekoliko godina pridonio njegovom osvježenju, a posebnom brigom i sudjelovanjem u radu Internog muzičkog tečaja uspio je popuniti orkestar sa mladim glazbenicima i nekim deficitarnim instrumentima. Osim brojnih priznanja za svoj dugogodišnji rad, Glazba Trsat s ponosom ističe i Zlatni grb grada Rijeke.

 

 

GRADSKA GLAZBA TRSAT – RIJEKA

– upisuje učenike u Interni glazbeni tečaj Glazbe za učenje slijedećih instrumenata:

– flauta
– klarinet
– saxofon
– truba
– tenor
– bariton
– zugsposauna – trombon
– horna – rog
– bas – tuba
– doboš – bubnjevi

Upisi se vrše tijekom cijele školske godine, osim u vrijeme trajanja školskih raspusta.
Zainteresirani učenici u pratnji svojih roditelja, mogu dobiti potpune informacije u prostorijama Glazbe na Trsatu, ul. P.Zrinskoga 12 (ulica prema Trsatskoj Gradini), u dane održavanja pokusa Glazbe, ponedjeljkom i četvrtkom od 19,30 do 21,30 sati.

Foto/Video galerija
Organiziramo
Ovu organizaciju najviše zanima odnos slike i zvuka.