Naziv organizacije /

Drugo More

Tip organizacije civilnog društva / Udruga
Područje djelovanja / Kultura & umjetnost / Demokratska & politička kultura / Međunarodna suradnja / Obrazovanje, znanost & istraživanje
Datum osnivanja / 1999
Adresa / Sjedište / Grad / Korzo 28/2
Volonterstvo u našoj udruzi je / Bitno, ali ne i ključno
Organizacija traži / Volontere / Stručne suradnike / Partnere / Bogate donatore
Organizacija ima / Prostor / Opremu / Znanje u pisanju i/ili provedbi EU projekata / Znanje u administrativno-financijskom poslovanju / Iskustvo u koordinaciji volontera

Drugo more je neprofitna organizacija koja se bavi produkcijom, promocijom, istraživanjima, obrazovanjem i diseminacijom informacija na području kulture. 

Osnovano je krajem 1999. godine, no aktivnije započinje sa radom tek od sredine 2002. godine u Rijeci.

Vizija Drugog mora je postati jednom od jačih organizacija za promociju suvremenog kulturnog stvaralastva i teorije te središnjeg informacijskog, medijacijskog i edukacijskog centra za kulturne djelatnosti.

Drugo more je svojim programima uvijek bilo usmjereno ka suvremenoj umjetničkoj sceni, inozemnoj, ali i domaćoj. Držeći se načela suvremenosti i izvrsnosti organiziralo je čitav niz programa iz područja izvedbenih, likovnih, filmskih i glazbenih umjetnosti.

Za stvaranje referentnog okvira djelovanja osim umjetničkih događanja Drugo more organizira i čitav niz teorijskih predavanja, okruglih stolava i edukacijskih programa koji prvenstveno mladima nudi mogućnost stjecanja znanja vezanih uz organizaciju i djelovanje u području nezavisne kulturne scene kroz radionice, predavanja i praktičan rad.

Važan segment djelovanja u lokalnoj zajednici odnosi se i na aktivnosti koje pokusavaju stabilizirati i osnažiti kontekst u kojem djelujemo i to kroz razvijanje platformi i koalicija koje mogu osnažiti i doprinjeti razvoju, uvijek tako fragilnog nezavisnog kulturnog sektora.

Osim usmjerenosti na lokalnu razinu Drugo more uvijek pokusava svoje polje djelovanja prosiriti i izvan granica lokalne zajednice pa sudjeluje u projektima na međunarodnoj razini kao partner ili nositelj programa.

Drugo more svojim djelovanjem uvijek pokusava spojiti različite forme djelovanja, balansirajući između kulture i aktivizma, čiste umjetničke forme i socijalno angažiranog sadržaja, propitivanja određenih formi i njihovih funkcija, mladih i njihova slobodnog kreativnog vremena, politike na nacionalnom i one na lokalnom nivou. Uvijek pokusava zadovoljiti kriterije stručnosti i izvrsnosti pritom misleći na specifičnosti djelovanja nezavisnog kulturnog sektora.

Foto/Video galerija
Organiziramo
O ovoj organizaciji se priča da je opasno aktivna.