Ostalo /

‘Slon u sobi’ – debatno natjecanje srednjih škola

Datum / 31 / 1 / 2016 /
Vrijeme / 10 h /
Mjesto / Strossmayerova 26, Rijeka / Gradska vijećnica, Rijeka
Trajanje / 29. - 31.01.2016.
Organizator / Rotaract klub Rijeka

Po prvi puta ikad, u suradnji Rotaract kluba Rijeka i Riječke debatne unije, organizira se Slon u sobi – vikend radionica i debatni turnir za srednjoškolce.

Projekt je osmišljen kako bi se potaknulo kritičko mišljenje kod mladih srednjoškolaca te ih se motiviralo na informiranje o raznim i aktualnim životnim temama. Debata motivira na rad, korištenje znanja, na zauzimanje stavova, na volontiranje, na obrazovanje te razvija samouvjerenost, komunikaciju, poduzetnost, toleranciju, svijest o aktivnom građanstvu te prezentacijske vještine.

Sudjelovanje je za sve učenike besplatno, a pripremili smo nekoliko zanimljivih tema s ciljem poticanja kritičkog mišljenja, razvijanja argumentiranog raspravljanja te usvajanja osnova javnog govora.

Osim na promišljanje o svijetu u kojem žive, ovo je odlična prilika da stvore nova poznanstva, nove suradnje te razmijene mišljenja o raznim temama. Isto tako voljeli bi potaknuti mlade na uključivanje u vanškolske aktivnosti te ih upoznati sa radom Rotaract udruge te Riječke debatne unije.

Projekt će se održati u 3 dana, od 29.01. do 31.01.2016. Prvi dan održati će se besplatne radionice za sve sudionike (predavači ic Zagreba i Rijeke), kako bi ih se bolje upoznalo sa svijetom debatiranja i tezom debate, dok će se drugi dan održati prva tri kola natjecanja. Rotary klub Rijeka nam je za tu prigodu ustupio prostore u Vili Ružić, na adresi J.J. Strossmayera 26. Treći dan održati će se veliko finale u Gradskoj vijećnici čiji smo prostor dobili na korištenje kao donaciju Grada Rijeke koji također podržava ovaj projekt. U finalu će suci biti i neke poznate ličnosti grada rijeke: Damir Urban (glazbenik), Valerio Orlić (Hrvatsko književno društvo), Snježana Prijić Samaržija (prorektorica za studije i studente na Sveučilištu u Rijeci).
Gradska knjižnica Rijeka će za tu prigodi napraviti prigodne 3D printane pehare.

Kvoda za turnir popunila se u jednom danu no zbog ograničene financijeske te prostorne mogućnosti morali smo zatvoriti prijave. Na turniru će sudjelovati  40 debatanata + dodatnih 15 za radionice.

FB event: https://www.facebook.com/events/441304002728380/

Foto/Video galerija
Ostala događanja